Enorme buitenbrand aan de Heideweg in Rothem

Zondagnacht 26 mei heeft er een flinke buitenbrand gewoed aan de Heideweg in Rothem. Onder de hoogspanningskabels stond een stapel van circa 15 bij 15 meter van houten stronken in brand. De brandweer laat weten “Voordat we konden starten met blussen moesten we eerst een flink stuk door struiken en greppels een weg banen naar de stapel hout welke circa 50 meter van de weg lag”.

Geen bluswater
De brandweer laat weten dat er ter plekke geen bluswater beschikbaar was “Doordat ter plaatse geen bluswater voorhanden was is assistentie gevraagd van de WTH (watertank haakarm) uit Margraten. Nadat 35.000 liter water was gebruikt was de brand uit”.

Zondagochtend geblust
De brandweer heeft de stapel hout laten uitdampen. Om zondagochtend 7.15 uur waren alle eenheden weer terug op eigen kazerne.

Foto: Facebook brandweer Meerssen

Lees vorig bericht

Wietplantage gevonden op dak sporthal

Lees volgend bericht

Terugblik op driekorenconcert