Terugblik op driekorenconcert

 Drie mannenkoren hebben de afgelopen maanden hard gestudeerd om in deze maand mei als één koor van 90 zangers enkele concerten te geven onder de naam Driekorenconcert. Het gaat om het Gäöls Mannenkoor, MK St. Remigius Klimmen en MK De Nachtegaal Someren. Het Driekorenconcert is een initiatief van Paul Mestrom, de dirigent van alle drie koren.

Nadat door Remigius in Voerendaal de aftrap was gegeven, was zaterdag 18 mei de beurt aan het Gäöls Mannenkoor om de organisatie op zich te nemen. Dat muziek van alle leeftijden is, werd maar weer eens bewezen door een flitsend optreden van Jeugdorkest St. Agnes uit Bunde. Het talrijke publiek in de Geleense Hanenhof heeft volop genoten van de vocale en instrumentale optredens.

Wie de muzikale prestaties die daar zijn geleverd, nog eens wil beluisteren, kan bij L1 Radio terecht. Er zijn namelijk door L1 opnamen gemaakt, die op zondag 2 juni a.s. vanaf 19.00 uur in het programma “Klassieke avond van L1”worden uitgezonden. Na de uitzending kan men ook terecht op L1.nl/klassiek.

Zaterdag 25 mei stond het laatste Driekorenconcert op het programma, en wel in Someren. MK De Nachtegaal was de organiserende vereniging.

Tenslotte: het Gäöls Mannenkoor staat te trappelen om nieuwe leden in zijn midden op te nemen! Kom eens luisteren tijdens onze wekelijkse repetitie op woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur. Meezingen mag ook! Ons adres: Gemeenschapshuis de Kollekamp, Heerenstraat 77, 6237 NC Moorveld.

Lees vorig bericht

Enorme buitenbrand aan de Heideweg in Rothem

Lees volgend bericht

Stolpersteine binnenkort ook in groot-Meerssen