WC is geen afvalputje

Billendoekjes, nat toiletpapier, snoetenpoetsers, stofwisdoekjes, antistatische stofdoeken voor vloerwissers en ga zo maar door. Allerlei wegwerpdoeken die na eenmalig gebruik vaak in de wc. belanden. Dan zijn we er van af!

Op de verpakking van deze artikelen staat dat we ze niet in het toilet mogen weggooien. Maar op de zuiveringsinstallatie, waar ons rioolwater gezuiverd wordt hebben ze te maken met een ander verhaal: er verdwijnt veel in de wc. Dat mag niet, het geeft onnodige verstoppingen in het riool en kost veel geld om dit afval uit het rioolwater te sorteren en af te voeren.

Bovendien kost het maken van die eenmalig gebruikte doekjes veel energie en grondstoffen. Wat is er mis met een gewoon washandje, dweil of vaatdoek? Alleen toiletpapier mag in de wc; houd u daaraan! meerssen@milieudefensie.nl

Lees vorig bericht

RVU in nacompetitie

Lees volgend bericht

Vlindertuinen Open Ecotuin Dagen 2019