Via Belgica: een onzichtbaar project

In de loop der jaren heeft de gemeente Meerssen voor ruim 52.000 euro bijgedragen aan het project Via Belgica. Tijdens de raadsvergadering van afgelopen week is besloten om deelname aan dit project voor de jaren 2019 en 2020 te continueren en hiervoor 13.800 euro beschikbaar te stellen ten laste van de algemene reserve.

 

Via Belgica
Via Belgica was in het verleden de belangrijkste Romeinse heerweg van de Lage Landen, wellicht deels al van Keltische oorsprong, gelegen tussen Boulogne sur Mer aan de Atlantische kust en de stad Keulen aan de Rijn.

Vrienden van Via Belgica
De verantwoordelijke wethouder heeft even overwogen om voor dit jaar uit het project te stappen, maar dan zouden de investeringen van afgelopen jaren verder geen rendement meer hebben gehad. In 2021 zal het project worden overgedragen aan een groep ondernemers, de Vrienden van Via Belgica.

Nagenoeg onzichtbaar
Er is echter een groot probleem bij dit project, Via Belgica is ‘onzichtbaar’. De weg ligt diep onder de grond. Alleen een bankje, gelegen aan de Houthemmerweg, herinnert aan de weg en de nabij gelegen Romeinse Villa.

Lees vorig bericht

Lentewandeling in De Dellen en het Meerssenerbroek

Lees volgend bericht

Stella Maris College: naast GPL ook weer regulier onderwijs