Seizoensexcursie langs gene zijde van de Maas

Op zondag 7 juli 2019 vindt de intussen bekende seizoenswandeling van IVN Meerssen plaats. Deze zomerwandeling voert ons langs de Maas, maar dan aan de overkant ofwel aan gene zijde. Dus aan de Belgische kant waar we met een andere bril kijken naar Borgharen, Itteren en een vleugje Geulle.

We wandelen door de uiterwaarden van de Maas en verkennen het natuurgebied Hochter Bampd in Smeermaas/Lanaken. Onderweg gaan we op zoek naar zomerbloeiers mits niet opgegeten door de aanwezige Galloway-runderen of Konikpaarden. Dit natuurgebied bestaat uit een grote plas langs de oever van de Maas waar aalscholvers en een reigerkolonie hun vaste stek hebben. Dus neem een verrekijker mee. Daarlangs wisselen hoog opgaande ooibossen, graslanden en struikgewas elkaar af. Wist u dat het ooibos in Hochter Bampd het oudste en grootste ooibos is langs de Grensmaas?

Algemene informatie
Vertrek om  09:00 uur vanaf de parkeerplaats (P&R) achter het station in Meerssen, met de mogelijkheid tot carpoolen. Het is ook mogelijk om 09:30 uur bij de groep aan te sluiten op de parkeerplaats bij ijsparadijs, Maaseikersteenweg 102, 3620 in Smeermaas.
Iedereen is welkom; u hoeft geen lid te zijn van IVN Meerssen; aanmelden niet nodig. Deelname is gratis.

Bij regenachtig weer kunnen de paden modderig zijn. Stevige wandelschoenen zijn dan ook een aanrader. De excursie duurt ca. 3 uur.

Contactpersoon:
Uw gidsen zijn: Riekie Notten (tel. 043-3645416) en Wil Lemmens tel. 06-53654590)

Lees vorig bericht

Seizoensexcursie langs gene zijde van de Maas

Lees volgend bericht

Late avondwandeling op zoek naar vuurvliegjes