Waarzitwatin.nl

Alle artikelen die wij gebruiken zijn samengesteld uit diverse stoffen. Vaak worden er veel synthetische stoffen toegevoegd.

Onze kleding bevat synthetische stoffen om alles soepel of rekbaar te houden. Synthetische verfstoffen geven ze een kleur. Weer andere chemische stoffen worden toegevoegd zodat ze minder kreuken of minder verkleuren. De bekleding van onze zitbanken en stoelen bevatten schimmelwerkende stoffen.  In rubberlaarzen zitten weekmakers anders zijn ze veel te stug.

Cosmetica bevat zeer veel ingrediënten: b.v. palmolie,microplastics en kleur-, geur- en conserveerstoffen. Al die stoffen hebben negatieve gevolgen voor het milieu want ze komen uiteindelijk in het water terecht. Veel mensen zijn allergisch voor bepaalde stoffen. Bij elke wasbeurt slijt onze synthetische kleding een beetje en komen er zeer veel microplastics vrij die naar de oceanen drijven omdat ze er in de zuiveringsinstallatie niet uitgehaald kunnen worden.

Minder vaak wassen en drogen in de wind is al een hele verbetering.  Er is nu een nieuwe website die ons inzicht geeft in de  samenstelling van allerlei producten: Kijk voor meer info op: www.waarzitwatin.nl

 

Lees vorig bericht

RVU klaar met nacompetitie

Lees volgend bericht

Schuilkeldermuseum Maastricht