Eindexamens Stella Maris College gestolen

Eindexamens van het Stella Maris College in Meerssen zijn tijdens een overval op een voertuig van PostNL gestolen. Het gaat om de schriftelijke eindexamens voor het vak Engels van twee havo-klassen. De inspectie heeft besloten dat de examens geldig blijven, want de eerste en tweede corrector waren het immers eens over de correctie en de cijfers die zijn gegeven. De leerlingen zelf mogen wel hun examen Engels nietig laten verklaren. 

Gevolgen diefstal
De school laat weten al contact te hebben gehad met de inspectie. De inspectie heeft besloten dat de examens geldig blijven, want de eerste en tweede corrector waren het immers eens over de correctie en de cijfers die zijn gegeven. De leerlingen zelf mogen wel hun examen Engels nietig laten verklaren. Dan hebben ze recht op een extra herkansing. Ze mogen dit ook nog beslissen nadat ze te horen hebben gekregen of ze geslaagd zijn of niet. De leerlingen en ouders worden later verder over deze procedure geïnformeerd.

Tweede corrector
Eindexamens worden altijd door twee correctoren nagekeken. Dit vanwege het feit dat twee correctoren meer zien dan één en de eerste corrector de leraar is van de leerling en daarom in het voordeel of nadeel van de leerling kan beslissen. De gestolen examens waren dan ook met PostNL op weg terug naar het Stella Maris College van de tweede corrector. De examens waren al door beide correctoren beoordeeld.

Reactie Stella Maris College
De locatiedirecteur, Peter Overgaauw, laat in een mail aan de ouders van leerlingen weten dat hun leerlingen geen enkele schade van de diefstal zullen ondervinden. De betrokken ouders en leerlingen zijn hierover al geïnformeerd. De school betreurd het incident enorm en vindt het bijzonder vervelend voor de 60 leerlingen die vanmiddag zijn gebeld door hun mentor, aldus de locatiedirecteur.

Lees vorig bericht

Wolf in Meerssen waargenomen

Lees volgend bericht

Op zoek naar vuurvliegjes in waterval en omgeving