Wolf in Meerssen waargenomen

In de bossen rond Meerssen is voor het eerst in honderdvijftig jaar een wolf opgedoken. De afgelopen jaren dook de wolf herhaaldelijk op in Noord- en Midden Limburg, maar nog nooit in het zuiden.

Onderzoek Universiteit Wageningen
In maart werd in de omgeving van Meerssen een wolvenkeutel gevonden. Deze werd vervolgens naar de universiteit van Wageningen gestuurd. Wolvendeskundige, Hugh Jansman onderzocht de uitwerpselen en kwam tot de conclusie dat het, ondanks de slechte kwaliteit van de keutel, echt om een wolvenkeutel ging. Zijn bevindingen publiceerde hij dinsdagavond op de website van Nature Today.

Onduidelijkheid
In het bericht stelt Jansman dat er recent  ook wolvenactiviteit is waargenomen in de aangrenzende gebieden van Duitsland en België, zoals de Eifel en de Hoge Venen. Of de wolf zich nog steeds in onze omgeving ophoud is niet duidelijk. Een wolf kan gemakkelijk vijftig kilometer per dag afleggen.

Twee maal eerder in Limburg
Tot dusver dook de afgelopen jaren twee keer een wolf op in Limburg. Voor het eerst werd een wolf waargenomen rond de jaarwisseling 2017-2018 in Weert. In maart 2018 werd een wolf gespot in de omgeving van Lottum. Deskundigen gaan ervan uit dat in de komende decennia zich ook een roedel in Limburg kan gaan vestigen. Met name schapenhouders zijn ongerust over de komst van de wolf.

Lees vorig bericht

Opendag Bijenpaviljoen Vaeshartelt

Lees volgend bericht

Eindexamens Stella Maris College gestolen