Wethouder Gulikers: nog geen besluit genomen

Voetbalclub RVU van Rothem heeft te horen gekregen dat er mogelijk 60.000 euro op hun club bezuinigd wordt. Volgens RVU heeft wethouder Gulikers in een gesprek met de werkgroep accommodatiebeleid RVU laten weten dat er per 1 januari 2020 geen onderhoud meer aan de gebouwen bij RVU gaat plaatsvinden. RVU vindt dit onacceptabel. Wethouder Gulikers laat hierop weten dat er nog geen besluit vanuit het college genomen is. En deze uitspraak daarom niet correct is.

Ik wil deze bewering dan ook met klem tegenspreken.

Wethouder Jan Gulikers

Wethouder Gulikers laat aan MeerVandaag weten dat de bewering van RVU dat wethouder Gulikers zijn gram haalt op RVU en zelfs op de kern Rothem, omdat hij in deze kern bij de verkiezingen in 2018 weinig stemmen heeft gehaald wat ondergetekende betreft nergens op slaat. Ik wil deze bewering dan ook met klem tegenspreken, aldus Gulikers

Over de inhoud van het gesprek met RVU doe ik geen uitspraken

Wethouder Jan Gulikers

Bezuinigingsbeleid
Vóór 1 januari 2020 ligt er een taakstelling om €180.000,- te bezuinigen op het gebied van accommodaties. Op dit moment zit het college nog in de fase van beleidsvoorbereiding. Er is nog geen afgerond voorstel in het college behandeld en dus ook nog niet naar de raad gestuurd. Dit laat wethouder Gulikers aan MeerVandaag weten. Over de inhoud van het gesprek met RVU doet Gulikers daarom ook nog geen uitspraken.

Bezuinigen is een lastige boodschap
In het eerste gesprek van wethouder Gulikers met RVU is er onder andere gesproken over bezuinigingen die de voetbalclub mogelijks zullen treffen. Gulikers begrijpt wel de teleurstelling en het ongenoegen bij RVU en snapt ook dat daar emoties mee zijn gemoeid. Dit geldt ook voor andere verenigen en stichtingen die met de bezuinigen te maken krijgen, aldus Gulikers.

Twee wethouders
In de verklaring van RVU krijgt wethouder Gulikers behoorlijke kritiek. Gulikers geeft aan dat hij woordvoerder is geweest, maar het is een voornemen van twee wethouders, waaronder ook wethouder Volders. Gulikers geeft aan dat het gesprek ook vanuit zijn naam is gebeurd.

Lees vorig bericht

Hebt u hem al gezien?

Lees volgend bericht

Nederlandselftal in finale nations league: “Ronaldo!”