Zestig duizend euro bezuiniging op RVU

Voetbalclub RVU moet opdraaien voor 60.000 euro van de te bezuinigen 180.000 euro op het accommodatiebeleid. Dat laat de club weten aan Meer Vandaag. Volgens RVU heeft wethouder Gulikers in een gesprek met de werkgroep accommodatiebeleid RVU laten weten dat er per 1 januari 2020 geen onderhoud meer aan de gebouwen bij RVU gaat plaatsvinden. Vanaf 1 juli 2022 wordt ook het jaarlijks onderhoud aan het speelveld stopgezet.

Wij begrijpen dat er bezuinigd moet worden, maar dat RVU voor één derde van de bezuiniging moet opdraaien is buiten proportie

Werkgroep accommodatiebeleid RVU

Politieke afrekening
De club ziet dit eerder als een politieke afrekening voor de verkiezingen in 2018 dan als een goede bestuurlijke afweging. Zij begrijpen dat er bezuinigd moet worden, maar dat RVU voor één derde van de bezuiniging moet opdraaien is buiten proportie, aldus werkgroep accommodatiebeleid RVU.

Bezuinigingen accommodatiebeleid
Het accommodatiebeleid is al méér dan 8 jaar een hoofdpijndossier. De provincie heeft de gemeente een ultimatum gesteld. Vóór 1 januari 2020 moet er 180.000 euro bezuinigd worden op gemeentelijke organisaties. Ook moet er een meerjaren onderhouds-en beheerplan van het accommodatiebeleid komen.

Lees vorig bericht

Volledig interview RVU over bezuiniging

Lees volgend bericht

Openluchtfilms in het Proosdijpark