Begraafplaats Rothem: Vrijwilligers komen in actie

Bezoekers van het kerkhof in Rothem klagen over het slechte onderhoud op de begraafplaats. Hier staat namelijk veel onkruid. Afgelopen zaterdag zijn een aantal vrijwilligers in actie gekomen om de begraafplaats weer op te knappen. Het kerkbestuur is verantwoordelijk voor het onderhoud.

Verklaring slecht onderhoud
Een verklaring voor de huidige toestand van het kerkhof is dat er normaal één keer per jaar een hoveniersbedrijf onkruidverdelger spuit, maar dit jaar is dat door omstandigheden niet gebeurd. Als gevolg van onder andere het groeizaam weer is er op korte tijd, plotseling veel onkruid omhoog geschoten. Dit laat pastoor Wim van Meijgaarden aan MeerVandaag weten.

Vrijwilligers moeten niet de dupe worden van een mediahype

Pastoor Wim van Meijgaarden

Mediahype
Een bezoeker was opgevallen dat het kerkhof er niet fraai bij lag. Deze bezoeker plaatste een foto van de begraafplaats op social media. Hierop hebben meerdere omwonenden van het kerkhof gereageerd en is het uiteindelijk een nieuwsitem geworden. Pastoor Wim van Meijgaarden betreurt deze gang van zaken en wil dat de vrijwilligers die de begraafplaats al jaren onderhouden niet de dupe worden van een mediahype. Bij het kerkbestuur is namelijk geen enkele klacht binnengekomen en pastoor van Meijgaarden vindt het jammer dat waarschijnlijk individuen de media hebben ingeschakeld terwijl dat nergens voor nodig was. Hij is bang dat op deze manier de vrijwilligers die het onderhoud doen, in een kwaad daglicht worden gesteld, aldus pastoor Wim van Meijgaarden.

Lees vorig bericht

Meer Actueel: RVU woest, begraafplaats slecht onderhouden & de wolf

Lees volgend bericht

Eerste Heilige Communie in Bunde