Sacramentsoctaaf eeuwenoude traditie

Tussen 19 en 27 juni vindt het Sacramentsoctaaf plaats in de Basiliek van Meerssen. Tijdens het octaaf komen pelgrims naar Meerssen om het Heilig Sacrament te eren. Op donderdagavond 20 juni is in de Basiliek een pontificale Hoogmis met Hulpbisschop de Jong van Roermond. Zaterdag 22 juni wordt het traditionele Octaafconcert gehouden en op zondag 23 juni trekt de Sacramentsprocessie naar Raar.

Eeuwenoude traditie
Het Sacramentsoctaaf Meerssen is een eeuwenoude traditie die naar aanleiding van het Heilig Bloedwonder (1222) en het Brandwonder (1465) gehouden wordt.  ‘De Gank nao Meersje’ wordt op het feest van Sacramentsdag of in de dagen daarna gevierd. Meer informatie over het Sacramentsoctaaf is te vinden op www.parochiemeerssen.nl

Lees vorig bericht

Stella Maris: ook geen gepersonaliseerd leren in de bovenbouw

Lees volgend bericht

Bijeenkomst ‘goed voor elkaar’