Stella Maris: ook geen gepersonaliseerd leren in de bovenbouw

Het Stella Maris College gaat geen gepersonaliseerd onderwijs aan bieden in de bovenbouw. Dat laat locatiedirecteur Peter Overgaauw in een informatiebrief weten aan de ouders en leerlingen. De onderbouw leerlingen die nu gepersonaliseerd leren volgen, oftewel GPL, krijgen dat in de bovenbouw niet. In plaats daarvan krijgen ze regulier onderwijs. In de onderbouw wordt wel nog GPL gegeven. De afgelopen weken is er veel kritiek geweest op het GPL systeem.

Leraren niet voldoende voorbereid
Tijdens een informatiebijeenkomst had de directeur medegedeeld dat er een onderzoek heeft plaatsgevonden om te kijken of de vakken Nederlands, Engels, wiskunde en natuurkunde wel als GPL aan te bieden. Nu blijkt dat de leraren niet genoeg voorbereid zijn om de hierboven genoemde vakken in het gepersonaliseerd onderwijs aan te bieden.

Helaas kunnen wij die garantie nog niet geven.

Locatiedirecteur Peter Overgaauw

Verbetering
De school betwijfelt of er ruimte over blijft om het gepersonaliseerd leren te ontwikkelen voor de bovenbouw omdat volgens de brief de school zich komend schooljaar wil richten op de verbeterpunten die ze hebben gekregen van de Inspectie en het College van Bestuur van LVO, de scholenkoepel waar het Stella Maris onder valt. Dit betekent dat in de schooljaren 2019-2020 en 2020-2021 in de bovenbouw havo-vwo regulier onderwijs wordt aangeboden.

Schooljaar 2021-2022
Hoogst waarschijnlijk wordt het vroegst in schooljaar 2021-2022 op kleine schaal het gepersonaliseerd leren in het vierde schooljaar aangeboden, aldus Overgaauw. De school wil alleen gepersonaliseerd onderwijs aanbieden als het minimaal gelijk is aan die van regulier onderwijs, alleen kan de school die garantie nu niet geven.

Lees vorig bericht

Nachtvluchten op Maastricht Aachen Airport?

Lees volgend bericht

Sacramentsoctaaf eeuwenoude traditie