Nieuwe raadszaal: “het blijft behelpen”

Tekeningen van de raadszaal

Er hebben nog enkele aanpassingen plaatsgevonden in het contract dat wordt ondertekend door de eigenaresse van de Proosdij en de gemeente. De bedoeling is dat er vanaf januari de eerste raadsvergadering kan plaatsvinden. Wethouder Gulikers is niet blij met de ontwikkelingen en geeft aan dat het “behelpen blijft”.

Ikeameubeltjes mogen dus in principe ook

Wethouder Gulikers

Ikea
Punt van discussie is onder andere het vergadermeubilair dat door de eigenaar van de Proosdij nog aangeschaft moet worden. Samen met enkele raadsleden gaat ze die kopen. Het eerder gebruikte meubilair past niet op de nieuwe locatie. In het contract is niet duidelijk opgenomen hoe het meubilair moet uitzien. De enige voorwaarde is dat het “moet voldoen” . “Ikeameubeltjes mogen dus in principe ook”, aldus Gulikers.

Podium
Een andere aanpassing in de overeenkomst, is de plek waar het publiek moet gaan plaatsnemen. Als gevolg van plaatsgebrek, zal dit op het podium zijn dat eerder onderwerp van veel discussie was. In een eerder plan was daar de plek voor het college gepland. Dit podium, dat nu dus publieke tribune wordt, is alleen via het bestuurscentrum toegankelijk waarbij een hoogteverschil overbrugd moet worden. Dit gegeven was aanleiding voor Agnes Jonkhout (CDA) om hier kritisch over te zijn. Zij vreest dat op deze manier mindervaliden de vergaderingen niet kunnen bijwonen. Gulikers laat weten dat toehoorders die slecht ter been zijn, plaats kunnen nemen naast de ambtenaren die gelijkvloers zitten.

Proberen
Als de raad het collegevoorstel en daarmee het contract in de raadvergadering van 27 juni goedkeurt, wordt vanaf januari voor het eerst vergaderd in de Proosdij. Na een aantal vergaderingen moet de gemeenteraad bepalen of de nieuwe plek geschikt is. Zo niet, dan gaan we weer terug naar onze kantine in het gemeentehuis, aldus Gulikers.

Lees vorig bericht

Voorzomerkermis BS Franciscus Bunde

Lees volgend bericht

Limburgs mooiste hield pauze op de markt