Omwonenden van ’t Kempke willen een nieuwe speeltuin

Foto uit 2015

Omwonenden van het ’t Kempke in Bunde zijn een handtekeningenactie begonnen voor een nieuwe speeltuin. De vroegere speeltuin ’t Kempke brandde in 2015 helemaal af.

Omdat er steeds meer kleine kinderen in de straat komen wonen en deze veelal voor op de straat spelen.

Omwonenden

Onveilig
De omwonende zijn nu een petitie gestart. Dit omdat steeds meer kinderen spelen rondom ’t Kempke. Dit baart de ouders zorgen “Omdat er steeds meer kleine kinderen in de straat komen wonen en deze veelal voor op de straat spelen (waar de auto’s ondanks een snelheidslimiet van 30 toch hard rijden) zouden wij graag een nieuwe speeltuin voor de kids willen”.

Afgebrand & speeltuin terreur

De brand ontstond in de zomer van 2015. Net voor de zomervakantie. Volgens omwonende zou de brand zijn ontstaan door een rubberen band die in brand is gestoken. Het was niet de enige speeltuin die bezoek had gehad van vandalen. Men sprak toen van “speeltuinterreur”. Bekijk de nieuwsvideo uit 2015.

  • Juli 2015

Vragenlijst voor toekomst speeltuin

In oktober 2015 liet de gemeente weten dat met de bewoners is afgesproken dat zij een vragenlijst krijgen toegestuurd waarop ze kunnen aangeven wat er volgens hun met de speeltuin moet gebeuren. Daarna wil de gemeente opnieuw samenkomen met de buurtbewoners om samen te beslissen over de toekomst van de speeltuin. Tot die tijd blijft de speeltuin gesloten.

  • Oktober 2015

Lees vorig bericht

Waar zou de gemeente op moeten bezuinigen?

Lees volgend bericht

Terug in de tijd: speeltuin ’t Kempke afgebrand