Paardenbak zonder vergunning gerealiseerd

De eigenaren van de paardenbak (manege) hebben volgens de gemeente geen toestemming gekregen om de paardenbak en de stallen daar te bouwen. “Het gaat hier over een manege die zonder vergunning is gerealiseerd te midden van het bedrijventerrein: De Meer”, aldus de gemeente in een reactie aan Meer Vandaag.

Op hoogte
De eigenaren zouden zelfs op de hoogte zijn geweest van de overtreding “De manege is daar gemaakt, terwijl de eigenaren wisten dat dit niet was toegestaan. Ze hebben daarover van tevoren informatie gekregen van de gemeente”.

Handhavingsverzoek
De eigenaren hebben van de gemeente te horen gekregen dat zij de paardenbak en stallen moeten afbreken. Als gevolg hiervan zijn gebruikers een petitie gestart. “De petitie gaat over een manege die zonder vergunning is gerealiseerd op bedrijventerrein De Meer in Bunde. Het gemeentebestuur heeft een handhavingsverzoek van derden ontvangen om op te treden tegen de vestiging van de manege op deze locatie”, aldus de gemeente.

Manegeactiviteiten horen niet thuis op een bedrijventerrein. Ze kunnen de bedrijfsactiviteiten van de omliggende bedrijven hinderen en deze in hun bedrijfsmogelijkheden beperken.

Gemeentebestuur

Overhandiging van de handtekeningen
De houdster van de manege heeft tijdens de raadsadviesvergadering gebruik gemaakt van het spreekrecht en de petitie overhandigd. Naar aanleiding hiervan hebben de raadsleden het college van Burgemeester en Wethouders gevraagd om constructief mee te denken over een oplossing.

Advies
De houdster is geadviseerd om een principe-aanvraag in te dienen. De gemeente geeft wel aan dat dit weinig zin heeft omdat legalisatie in dit geval niet mogelijk is zonder de omliggende bedrijven te schaden.  

Lees vorig bericht

ZLM tour doorkruist onze gemeente

Lees volgend bericht

Modderweek bij kinderopvang MIK