Tips voor tegen de hitte

hitte

Komende week krijgen we te maken met tropische temperaturen boven de 30 graden. Veel mensen ervaren deze hitte als een welkome periode van de terras- en strandbezoeken. Voor andere mensen kan de aanhoudende hitte juist nare gevolgen voor hun gezondheid hebben. Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen tijdens deze hoge temperaturen.

  • Zorg ervoor dat u voldoende drinkt, ook als u geen dorst hebt. U zult ongemerkt toch veel vocht verliezen door transpiratie. Tip: zorg dat u altijd een flesje water bij de hand hebt.
  • Zorg voor koelte door dunne kleding te dragen en tussen 12.00 en 16.00 uur in de schaduw te blijven. Tip: maak gebruik van de koelere ochtend of avond om het huis uit te gaan, neem een (voeten)bad of douche en slaap niet onder een te warme deken.
  • Houdt u woning koel door op tijd gebruik te maken van zonnewering, ventilator, of als u dat heeft airconditioner. Tip: zet ramen en deuren open ’s morgens of ’s avonds wanneer het buiten koeler is om frisse lucht binnen te laten.
  • Zorg voor elkaar. Let tijdens dit warme weer extra op mensen in uw omgeving die kunnen misschien uw hulp gebruiken.

Lees vorig bericht

Orgelconcerten in Meerssen

Lees volgend bericht

Burgers & organisaties dupe van bezuinigingen gemeente