Orgelconcert St.Martinuskerk Geulle

Op woensdag 3 juli om 20.00u concerteert de Schola Cantorum van Mechelen Limburg, onder leiding van Ingrid Oomen-de Bruin,samen met de Belgische organist Hans-Georg Reinertz in de St.Martinuskerk van Geulle.

Gevarieerd programma
In een gevarieerd programma brengen zij naast het Gregoriaanse repertoire ook stukken uit de 16e en 17e eeuw. Hans-Georg Reinertz uit Eupen is organist,fluitist en dirigent. Hij studeerde aan de conservatoria van Luik en Keulen en geeft concerten over de hele wereld. Van 2008 tot 2018 was hij direkteur van de Interkommunale Musikakademie der Deutschsprachigen Gemeinschaft Belgiën.

Binvignat-orgel
Tijdens dit concert zal hij het Binvignat-orgel van de St.Martinus -bouwjaar 1818- laten klinken in samenspel met de Schola en solospel uit het tijdperk van de barok. Voorliefhebbers van de Gregoriaanse muziek is dit concert een aanrader. De entree is gratis, een vrije gave wordt op prijs gesteld.

Lees vorig bericht

Open dag modelbouwvliegclub Thermiek

Lees volgend bericht

Orgelconcert St.Martinuskerk Geulle