MAA even onderdeel van wereldrecord poging

Op Maastricht Aachen Airport Maastricht zijn dinsdagavond de piloten Mike Roberts en Nicolas Rogers geland. Zij waren bezig met een poging om een Guinness Wereldrecord te breken door 17 landen in 24 uur te bezoeken in een licht vliegtuig. Het bezoek aan MAA was van korte duur.

Eresaluut
Dinsdagochtend vertrokken de piloten met een Piper Malibu-vliegtuig in Denemarken om daarna via Zweden, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, te landen op MAA. Hier werden ze begroet door de brandweer die een eresaluut bracht waarna er verder gevlogen werd naar België en het Verenigd Koninkrijk.

Behoud vliegveld Wellesbourne
De recordpoging is naast een persoonlijke uitdaging voor de piloten, bedoeld om het vliegveld Wellesbourne te redden. Mike Roberts: ‘De luchthaven dreigt gesloten te worden door de Landlords, ondanks de pogingen van de lokale overheid om het te kopen om het huidige gebruik zeker te stellen.

Lees vorig bericht

Speed and Sound Fest spektakel in de zon

Lees volgend bericht

Sfeervol Meerssen Run 2019 opvolger Marathon Meerssen