Sfeervol Meerssen Run 2019 opvolger Marathon Meerssen

Na jaren van Marathon Meerssen, heeft de organisatie besloten om op 5 en 6 oktober met een nieuw hardloopevenement te starten in Meerssen. De naam van het evenement is ‘Sfeervol Meerssen Run’. De marathon, juniorloop en de 20 mijl zullen niet meer worden gelopen.

Reden veranderingen
Op de website van het nieuwe evenement laat de organisatie weten dat de reden voor de veranderingen binnen de organisatie van het hardloopevenement in Meerssen zijn: “het inkrimpen van het bestuur en daarmee het budget.” Dit laatste weerhoudt de organisatie niet om een nieuw hardloopevenement te starten.

Tweedaags evenement
Het wordt een tweedaags evenement met op zaterdag een Trial Run door het groen rondom Meerssen waar maximaal 100 deelnemers aan deel kunnen nemen. Op zondag zijn verschillende loopafstanden gepland. Zo is er een jeugdloop voor basisschoolkinderen, een 5 km loop, een kwart marathon, een halve marathon en een Business Run.

Vooraf inschrijven noodzakelijk
De organisatie laat weten “dat zij er in oktober een prachtig weekend van maken, waar loopplezier en een gezellige sfeer op zondag gegarandeerd blijven.“ Deelnemers kunnen zich via de website van de organisatie inschrijven.

Lees vorig bericht

MAA even onderdeel van wereldrecord poging

Lees volgend bericht

Wat gebeurde er deze week in de jaren 80?