Bezuinigingen op RVU: “Als de gemeenteraad dit niet rechtvaardig vindt moeten ze nee zeggen”

Deze week is er een nieuwe uitzending van Uitgelicht te zien. In het programma praten de gasten over de perikelen rondom voetbalclub RVU en wethouder Gulikers. De club vind het onterecht dat zijn moeten opdraaien voor een derde van de bezuinigingen. Journalist van de Limburger, Rene Willems, laat in het programma weten “Als de gemeenteraad dit niet rechtvaardig vindt moeten ze nee zeggen”

Zestig duizend euro
Voetbalclub laat weten dat zij moet opdraaien voor 60.000 euro van de te bezuinigen 180.000 euro op het accommodatiebeleid. Volgens RVU heeft wethouder Gulikers in een gesprek met de werkgroep accommodatiebeleid RVU laten weten dat er per 1 januari 2020 geen onderhoud meer aan de gebouwen bij RVU gaat plaatsvinden. Vanaf 1 juli 2022 wordt ook het jaarlijks onderhoud aan het speelveld stopgezet.

Nog geen besluit genomen
Wethouder Gulikers laat hierop weten dat er nog geen besluit vanuit het college genomen is. Er is nog geen afgerond voorstel in het college behandeld en dus ook nog niet naar de raad gestuurd. Aldus de wethouder.

Uitgelicht is ieder uur te zien op TV t/m dinsdag 2 juli 23:00 uur.

Lees vorig bericht

Bundeling houdt afscheid feestje en maakt zich klaar voor vakantie

Lees volgend bericht

Meer Actueel 30-06-2019: Stella Maris College zwak en onvoldoende beoordeeld, Modderweek en jaarsluiting de Bundeling