Drie judoka’s geslaagd voor judoleider

Drie judoka’s van Judoclub Bunde hebben op donderdag 27 juni examen voor het diploma judoleider gedaan. Dit waren: Mark Limbourg, Luc van Oerle en Nino Lenaers. Onder toeziend oog van een examinator van de Judo Bond Nederland dienden alle kandidaten een examen “lesgeven” af te leggen in dojo in Bunde.

Eerste stap richting judoleraar
Tot grote vreugde van de aanwezige judoka’s zijn de drie examenkandidaten geslaagd voor de licentie Judoleider. Dit is een eerste stap richting judoleraar. Na judoleider komen nog de opleidingen judoleraar A en judoleraar B, maar deze opleidingen vinden plaats buiten de eigen vereniging. Luc van Oerle heeft toegezegd om na de zomervakantie te beginnen met de judoleraar A-opleiding in Echt. Met deze licentie in de pocket mogen de geslaagden lesgeven aan jeugdige judoka’s tot en met oranje band.

Dojo-assistent
Gijs Limbourg heeft onlangs het diploma dojo-assistent behaald en hierdoor mag hij de leraren assisteren tijdens de lessen.

Judodemonstratie in Meerssen-West
Op zondag 30 juni gaven diverse judoka’s van judoclub Bunde, tijdens de fancy fair in de speeltuin van Meerssen-West, een demonstratie. Onder leiding van Luc van Oerle en Chris Vaessens werden diverse technieken gedemonstreerd.

Lees vorig bericht

Uitgelicht: “Bijna alle kleine gemeenten kampen met een tekort van één miljoen”

Lees volgend bericht

Nachtwacht van Fred Lemaire in Rijksmuseum