Gemeenteraad neemt Kaderbrief onder de loep

Donderdagavond mochten de raadsleden zich buigen over de Kaderbrief; een overzicht van hoe de gemeente er nu voorstaat. Het was al eerder bekend dat er een tekort dreigt van een miljoen dat nog verder oploopt naar bijna twee miljoen. Er zal het een en ander moeten gebeuren.

Provincie
Wethouder Gulikers heeft het er maar moeilijk mee; hij zal niet ontkomen aan impopulaire maatregelen om uit de schulden te komen. Diverse voorzieningen in het accommodatiebeleid worden op de proef gesteld.
Ook het onlangs aangenomen voorstel om als gemeente eigen lucht- en geluidsmetingen te gaan doen, is volgens de meerderheid van de raad nu niet meer zo relevant en geopperd wordt dit over te laten aan de Provincie, de instantie die ook nog eens streng toezicht houdt op de gemeentebegroting.

Alternatief
FOCUS had al gewerkt aan een oplossing en kwam met een sheet met enkele doorslaggevende bezuinigingen zoals het opheffen van een tweetal collegeplaatsen en niet meedoen aan de energietransitie. Ludiek bedoeld maar met een serieuze ondertoon. Gulikers dankte de partij voor hun moeite maar liet niet blijken dat hij de voorstellen serieus neemt. In november komt de wethouder met een begroting voor de komende vier jaar.

Lees vorig bericht

Uitgelicht: Camping de Boskant, Stella Maris & Dementie

Lees volgend bericht

Openluchtfilm in het park