Verschillende reacties politici over de Boskant

Roger Thijssen van oppositiepartij Focus is duidelijk inzake Camping de Boskant “dit is gewoon kapotmakerij” hij doelde op het tijdstip waarop de inval van de deurwaarder gebeurde op woensdag 4 juli. De camping heeft een bedrag van ongeveer 90.000 euro aan toeristenbelasting open staan. Afgelopen week legde de gerechtsdeurwaarder, in opdracht van de gemeente, beslag op o.a. alle vervoersmiddelen.

TV en series
Ook Bjorn Molling van oppositiepartij Lokaal DNA heeft geen goed woord over voor de actie van de gemeente “Zoiets zie je normaal op tv of in een serie, maar toch niet in Meerssen”. Ook doelde hij op het moment waarop gekozen is om de inval te doen. Tijdens het hoogseizoen met veel campingbezoekers.

“Elke ondernemer weet dat hij belasting moet betalen”

Jack Aarts van coalitiepartij CDA

Gemeente heeft goed gehandeld
Het CDA vind daarentegen wel dat de gemeente goed gehandeld heeft. Raadslid Jack Aarts vindt dat alle ondernemers moeten werken zoals het hoort en vind de aanpak van de gemeente de juiste. “Het is zo dat elke ondernemer weet dat hij belasting moet betalen en hoe hij dat moet doen. Je kunt niet achteraf zeggen dat wist ik niet. En als je gewoon doet wat je moet doen dan komt het niet zo ver”.

Deurwaarder
De gemeente geeft in een reactie aan: “als het om een gemeentelijke belasting gaat is het aan het College om te bepalen óf en wanneer de te betalen belasting gevorderd wordt. Wordt deze gevorderd, dan gelden ook daar weer bepaalde regels voor. Uiteindelijk kan bij niet-betaling de deurwaarder ingeschakeld worden om het te betalen bedrag te incasseren of om beslag te leggen op goederen voor dezelfde waarde. Een burger of ondernemer die zich onrechtmatig behandeld voelt heeft altijd de mogelijkheid om de handelwijze van de gemeente bij de rechter aan te vechten”.

Lees vorig bericht

“420 mensen zijn in Meerssen gediagnoseerd met dementie. In 2050 verdubbelt zich dit”

Lees volgend bericht

Wielrenners van de triatlon in Geulle