SGL-locatie Aan de Pas beste leerbedrijf in Limburg

SGL-locatie woonbegeleidingscentrum en activiteitencentrum Aan de Pas in Bunde is uitgeroepen tot beste leerbedrijf in 2019 voor mbo-studenten in de provincie Limburg, in de sector zorg, welzijn en sport. Op 28 juni maakte samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) dit bekend. De opzet van het leerbedrijf en de resultaten hiervan zijn aanleiding geweest om SGL deze prijs toe te kennen. Aan de Pas gaat tevens door naar de landelijke verkiezing voor beste leerbedrijf, die op 18 november zal plaatsvinden in Apeldoorn.

Leerbedrijf
In een leerbedrijf kan een grote groep studenten tegelijkertijd stage lopen en ervaring opdoen. Binnen dit leerbedrijf werken gemiddeld 20 studenten vanuit ROC Leeuwenborgh en Zuyd Hogeschool. De studenten worden begeleid door medewerkers van SGL, die allemaal zijn opgeleid tot werkbegeleiders. Tevens worden de studenten begeleid door een praktijkopleider en een vaste docent, die één dagdeel per week aanwezig is. Dat alles zorgt voor een goede afstemming tussen theorie en praktijk.

Succesformule
Carl Olivers, praktijkopleider bij SGL Aan de Pas laat in een persbericht weten “In het Leerhuis wordt geleerd en begeleid volgens het gepersonaliseerd leren. Wij hebben de mogelijkheden om unieke leerprocessen aan te bieden die toegespitst zijn op de individuele student. Afstemming op het niveau, leertempo en de sterke en zwakke punten van de student zijn hierbij van essentieel belang. Hierdoor krijg je een passend leertraject; dit bevordert de motivatie enorm.” Dit is niet de eerste keer dat SGL Aan de pas is uitgeroepen tot beste leerbedrijf. Het is namelijk als de tweede keer op rij. “Dat bevestigt dat we heel goed bezig zijn. Omdat de formule zo’n succes is, zijn binnen SGL beduidend meer woonvormen en activiteitencentra overgestapt op deze leervorm. Verdere implementatie van het Leerhuis binnen onze organisatie vindt plaats.”, aldus Carl Olivers.

Lees vorig bericht

Natuur Historisch Museum weg uit Erfgoedhuis

Lees volgend bericht

Uitgelicht: Camping de Boskant, Stella Maris & Dementie gemist?