Boegbeeld Ruggesteun Ludie Nijsten overleden

Ludie Nijsten, is in de nacht van donderdag 11 juli op 84 jarige leeftijd overleden. Nijsten is en was het boegbeeld van stichting de Ruggesteun.

Klaarstaan voor iedereen
Ludie Nijsten zette zich jaren, met ziel en zaligheid, in voor de Meerssense gemeenschap. Zo runde zij samen met een groep vrijwilligers de Meerssense voedselbank, genaamd de Ruggesteun. Daarnaast was zij actief in het damescomité van de Basiliek. Naast het inzamelen en verdelen van voedsel, bezocht zij mensen die hulp en steun nodig hadden. Ook zorgde zij met de Ruggesteun ervoor dat mensen met een kleine beurs een mooie kerstmis konden vieren. Daarnaast was zij de dikke trommelslager bij het hermenieke “zouw zwa geire” en was ze voorzitter van de Zonnebloem.

Inzamelingsactie
Samen met Meer Vandaag heeft zij afgelopen kerst een van de grootste inzamelingsacties van Meerssen gehouden. Voor Ludie Nijsten stond maar een ding voorop en dat is mensen helpen die het niet breed hebben. Ze stond altijd voor heel Meerssen klaar. Haar laatste actie was in het voorjaar van dit jaar. Samen met ontmoetingspunt de Ketel deden zij 24-uur een inzamelingsactie.

Lees vorig bericht

Uitgelicht: Camping de Boskant, Stella Maris & Dementie gemist?

Lees volgend bericht

Bibliotheek past openingstijden aan vanwege overlast