Leeuw Simba gearriveerd

Vrijdagmiddag rond 14:45 uur is leeuw Simba geland op Maastricht Aachen Airport. De leeuw werd begin dit jaar door twee Nederlandse marechaussees in Bagdad gered middels een crowdfundingactie. Simba is per vliegtuig aangekomen op Maastricht Aachen Airport en is vervolgens naar het opvangcentrum van Stichting Leeuw in Noord-Holland gebracht. Vliegveld MAA is van alle (lucht)havens samen met Schiphol het enige punt waar in Nederland levende dieren zoals paarden, runderen en dierentuindieren de EU binnen mogen.

Verwaarloosd
De twee militairen ontdekten Simba tijdens een bezoek aan de markt in Bagdad. Hij zat in een te kleine kooi, was duidelijk ondervoed en gestrest. Zij besloten daarop een reddingsactie op te zetten. Inmiddels is er meer dan 10.000,- ingezameld om de leeuw een beter leven te bezorgen.

Quarantaine
Simba gaat bij aankomst op de opvanglocatie eerst in quarantaine. Vervolgens krijgt ze een aantal dagen de tijd om te wennen aan het binnenverblijf alvorens ze naar het buitenverblijf mag en bij de andere dieren gevoegd wordt.

Stichting Leeuw vangt in Anna Paulowna momenteel nog bijna 35 andere katachtigen op. Zij streeft ernaar om waar mogelijk de opgevangen dieren uiteindelijk terug te brengen naar het land van

Lees vorig bericht

In memoriam: Ludie Nijsten

Lees volgend bericht

Komende dagen in Meer Actueel: Boegbeeld van de Ruggesteun overleden, Overlast bij SV Meerssen en bieb & Leeuw Simba