Het verlies bij de Ruggesteun is groot

Het boegbeeld van de Ruggensteun, Ludy Nijsten is in de nacht van woensdag op donderdag 11 juli plotseling overleden. Het verlies bij de Ruggensteun is groot en komt hard aan. Zo ook bij de vrijwilligers.

Ludy is gewoon de drijvende kracht, de vrouw die alles regelt, de vrouw die 24 uur per dag klaar stond voor de mensen die daar echt behoefte aan hadden.

Guido Heijnen

Opvolger
Wie de opvolger wordt van Ludy Nijsten is nog niet duidelijk. Guido Heijnen laat aan Meer Vandaag weten dat het moeilijk is om iemand te vinden zoals Ludy. Hij kan zich niet voorstellen hoe de Ruggensteun er zonder Ludy uitziet. Guido Heijnen hoopt dat er iemand vergelijkbaar met Ludy haar rol kan overnemen, maar echt vervangen dat lukt niet.

Toekomst
De mensen die betrokken zijn bij de Ruggensteun komen maandag 15 juli bij elkaar en gaan dan kijken wie welke taak overneemt. Guido Heijnen hoopt dat er van buitenaf mensen komen om de Ruggensteun te ondersteunen. “De huidige club kan veel, maar er valt zo een belangrijke persoon weg, daar moet echt iemand extra voor bij komen.” Guido Severeins laat aan Meer Vandaag weten dat de Ruggensteun verder gaat, alleen weten ze nu nog niet hoe.

Lees vorig bericht

Ruggesteun vrijwilligers geschrokken na overlijden Ludy Nijsten

Lees volgend bericht

Natuurhistorisch Museum stopt helemaal