Gemeente Meerssen herdenkt en viert 75 jaar bevrijding

Met een gevarieerd programma gaat de gemeente Meerssen tussen 13 en 29 september 75 jaar bevrijding herdenken en vieren. In alle dorpen van de gemeente wordt er stil gestaan bij het feit dat 75 jaar geleden een eind kwam aan de Duitse overheersing in de vier voormalige gemeentes Ulestraten, Bunde, Geulle en Meerssen. Nu vormen deze vier gemeentes de huidige gemeente Meerssen.

Werkgroep
Een werkgroep, waarin vertegenwoordigers van diverse verenigingen, organisaties en instellingen binnen de gemeente Meerssen zitting hebben, heeft een gevarieerd programma samengesteld.

Van oratorium tot kinderactiviteit
De festiviteiten starten op vrijdag 13 september en duren tot 29 september. Zo is er onder andere een oratorium op de binnenplaats van huize Vliek, exposities in het Erfgoedhuis en Synagoge, Libertytour door de hele gemeente, herdenkingsdiensten, concerten, boekpresentatie, lezingen, fakkeloptocht, activiteit voor kinderen en nog veel meer. Het hele programma is te lezen op www.ontdekmeerssen.nl.

Lees vorig bericht

Simba is gearriveerd op MAA

Lees volgend bericht

SV Meerssen oefent tegen Fortuna Sittard