Kasper Sijmons uit Bunde presenteert zonneauto

Samen met de andere leden van het Vattenfall Solar Team presenteerde Kasper Sijmons uit Bunde, dinsdag in Amsterdam, de door hemzelf mede ontwikkelde zonneauto NunaX. Na ruim een jaar lang ontwerpen en bouwen is de auto af. In oktober hopen de studenten voor de achtste keer de wereldtitel binnen te slepen tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië.

Structureel ontwerper
Sijmons is als structureer ontwerper binnen het team verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van het structurele gedeelte van de auto. Kasper Sijmons: “Onze auto is de lichtste Nuna ooit gebouwd, daar ben ik best wel trots op”. Om deel te nemen aan het project heeft Sijmons zijn studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TUDelft zo’n 1,5 jaar stopgezet.

Uitgebreid testtraject
De komende tijd zal het team zich gaan focussen op het raceproces met een uitgebreid testtraject. Daarbij worden de studenten onder andere begeleid door oud-hockeycoach Marc Lammers. De eerste tests vinden plaats in eigen land. In augustus vertrekken de teamleden en hun zonneauto naar Australië voor de voorbereidingen ter plekke.

Lees vorig bericht

SV Meerssen oefent tegen Fortuna Sittard

Lees volgend bericht

Verdachte schietpartij aangehouden in Meerssen