Meer Actueel Special: terug in de tijd

Tijdens de zomerperiode kun je bij Meer Vandaag kijken naar de Meer Actueel special: terug in de tijd. In deze special blikken we terug op het nieuws van de afgelopen jaren. Ook kijken naar het heden, hoe staat het er nu voor?

In de eerste aflevering gaan we terug naar het jaar 2012. Om precies te zijn januari – februari. Het is de eerste keer sinds 15 jaar dat er weer een koudegolf door het land trekt, de laatste koudegolf was in 1997. In de nacht van 3 op 4 februari 2012 daalt de temperatuur zelfs tot -23. Ter vergelijking: een gemiddelde diepvries bereikt als hij aanstaat een temperatuur van -18 graden.

Verslaggever Roel Koch in 2012 bij temperaturen van -10 graden.

Min tien graden overdag
Een enorme kou trekt over Meerssen, met als gevolg sneeuwval die weken blijft liggen. Overdag temperaturen van ongeveer -10 graden. Nu bijna ondenkelijk. In de eerste special gaan we terug in de tijd naar het jaar 2012.

Weken blijft de sneeuw liggen. De Gloriette in 2012.

De eerste aflevering van “terug in de tijd” is te zien vanaf zondag 21 juli t/m dinsdag 23 juli ieder uur.

Meer Vandaag is onder andere te ontvangen via Ziggo digitaalkanaal 47, KPN Glasvezel 1337 en online.

Lees vorig bericht

Achter de schermen bij Tosje os Gezag en Gezwjege

Lees volgend bericht

Meer/Actueel 21 juli gemist