Marsnakamp in voorbereiding

Nog enkele dagen en dan komen de eerste internationale gasten aan in Meerssen. Het zijn de Scouts die vanuit de hele wereld Meerssen bezoeken voor het Internationale Scoutingkamp “Marsna Jamborette”. Maandagochtend worden de eerste gasten verwacht voor het kamp dat duurt tot en met 9 augustus.

Om de vier jaar
Normaal gesproken is het kamp om de vier jaar. Wegens gebrek aan aanmeldingen, is het vorig jaar het kamp niet doorgegaan. Dit jaar zijn er voldoende aanmeldingen van Scouts uit onder andere Israël, Nieuw-Zeeland en Spanje. In totaal worden er zo ’n 280 deelnemers verwacht.
Er is een uitgebreid programma zoals een survival in de Ardennen, bezoeken aan grote Nederlandse steden en een avonddropping in de omgeving van Meerssen.

Moderne vorm van kamperen

Rik Akkermans

Voorbereidingen
Momenteel wordt er nog hard gewerkt om het kampterrein dat Tussen de Bruggen ligt, in gereedheid te brengen. De voorbereidingen liggen op schema en ondanks de bijna ondraaglijke hitte van de afgelopen dagen hebben de oudste scouts van Meerssen, de Sherogroep, alles bijna klaar.
Opvallend dit jaar is dat de Spaanse Scouts in Nederland tenten hebben besteld die binnenkort op het terrein bezorgd worden. Een moderne vorm van kamperen, zo noemt het kampcoördinator Rik Akkermans het.

Lees vorig bericht

Terug in de tijd: -10 graden overdag

Lees volgend bericht

Slotconcert orgelconcert