Gemeente Meerssen het vaakst geconfronteerd met bezwaarschriften

De gemeente Meerssen is met 36 procedures het vaakst geconfronteerd met bezwaarschriften. Dit blijkt uit een bericht van de Limburger. Hierin werden gemeenten uit het Heuvelland met elkaar vergeleken.

Toename bezwaarschriften
Het aantal procedures tegen gemeenten is in de afgelopen jaren gestegen. Één van de reden hiervoor is dat meer mensen een rechtsbijstandverzekering hebben. Dit maakt het makkelijker om een bezwaarschrift tegen de gemeente te beginnen.

Gulpen-Wittem
De gemeente Gulpen-Wittem heeft een nieuw beleid ingevoerd. Dit beleid houdt in dat de gemeente met de klager in gesprek gaat. Praten in plaats van procederen wordt het door de gemeente genoemd. De gemeente Gulpen-Wittem werkt samen met de gemeenten Vaals, Eijsden-Margraten en Meerssen. Uit het jaarverslag van de intergemeentelijke adviescommissie voor bezwaarschriften blijkt dat het nieuwe beleid werkt, aldus de Limburger. Ondanks dat er nog veel procedures tegen gemeenten worden aangespannen wordt een groot deel hierdoor uiteindelijk ingetrokken.

Procedures
In de gemeente Gulpen-Wittem zijn vorig jaar 24 inwoners een procedure gestart tegen een besluit van de gemeente. Zeven procedures zijn door de indieners nog vóór de zitting van de bezwarencommissie stopgezet, omdat ze met de gemeente tot een overeenstemming waren gekomen. In de gemeente Meerssen zijn van de 36 procedures 9 uiteindelijk teruggetrokken, aldus de Limburger.

Lees vorig bericht

Activiteiten in Ut Zaelke

Lees volgend bericht

Marsna Jamborette: tien verschillende landen en veel activiteiten