Ontsnapte leguaan nog altijd niet gevonden

De leguaan die twee weken geleden ontsnapte in Meerssen is nog altijd spoorloos. Het dier kan niet goed overleven in koude temperatuur. De eigenaar heeft hoop dat de leguaan nog wordt teruggevonden.

Temperatuur
Momenteel is de temperatuur nog prima. De leguaan vindt een temperatuur van tussen de 20 en 25 graden het fijnst. Echter nadert de herfst al. De temperatuur gaat dan dalen en dan wordt het moeilijker voor het dier om te overleven. Zodra de bladeren van de bomen gaan vallen zal de leguaan naar beneden, uit de bomen komen om opzoek te gaan naar voedsel. De leguaan eet voornamelijk planten. Dan zal het dier beter zichtbaar zijn, waardoor de kans groter is dat iemand hem ziet.

Hoop
De eigenaar gelooft niet dat de leguaan een lange afstand heeft afgelegd, maar zich hier ergens in de buurt bevindt. Hij heeft nog hoop dat het dier terugkomt. In het verleden heeft zijn dochter ook een leguaan gehad die was weggelopen. Dit dier is na 3 maanden teruggevonden. Die zat toen in de vijver bij de buurman. Mede ook door dit verhaal heeft de eigenaar nog hoop. Echter maakt de eigenaar zich toch veel zorgen.

Contact
De leguaan is groen en tam. Het dier is niet gevaarlijk. Mocht u hem tegen komen neem dan contact op met de eigenaar via het nummer:
06-22187291 of met de politie.

Lees vorig bericht

Schuilkeldermuseum Maastricht

Lees volgend bericht

Het nieuws besproken; camping de Boskant, toerisme en meer