Documentaire: oorlog en bevrijding herinnerd

Meer Vandaag staat in de maand september helemaal stil bij 75-jaar bevrijding. In deze maand zendt Meer Vandaag een driedelige documentaire serie (Meer bekeken) uit “oorlog en bevrijding herinnerd”. Met deze titel laat Meer Vandaag in drie afleveringen ooggetuigen van de oorlog en bevrijding hun verhalen vertellen. Zo wordt er gesproken over de inval van de Duitsers, het dagelijks leven tijdens de oorlog, het oppakken van Joden en kleine daden van verzet. Ook is er aandacht voor de aftocht van de Duitsers en de bevrijding van de toen nog vier afzonderlijke gemeenten Bunde, Geulle, Ulestraten en Meerssen.

Verschil in ervaringen
Acht inwoners uit de huidige gemeente Meerssen vertellen ieder op hun eigen manier hoe zij zich de oorlogstijd en bevrijding herinneren. De leeftijden van de vertellers varieert tussen de 85 en 97 jaar. Door dit leeftijdsverschil is te zien hoe verschillend zij de oorlog ervaren hebben. De documentaire wordt ondersteund met foto’s en videobeelden uit die tijd.

Van zondagochtend tot dinsdag middernacht
De uitzendingen oorlog en vrijheid herinnerd zijn te zien bij meer vandaag:

  • Deel 1/3 zondag 15 september,
  • Deel 2/3 zondag 22 september
  • Deel 3/3 zondag 29 september

De documentaire is te zien na Meer Actueel vanaf zondag 08:00 uur tot dinsdag 24:00 uur.

Lees vorig bericht

Louis Hendriks Veteranentoernooi

Lees volgend bericht

85 jaar RKUVC jeugdspellen circuit-middag