Apotheek gestopt, de Spar biedt oplossing

In de kleinere dorpskernen verdwijnen steeds meer voorzieningen. Postkantoren zijn opgeheven, pinautomaten verdwijnen en ook het aantal winkels wordt steeds minder. In Ulestraten is sinds 1 april de apotheek gesloten. Nu kan op gerichte tijdstippen, tussen 16.30 en 17.30 uur, voorgeschreven medicijnen nog worden opgehaald. Voor de overige medicijnen biedt de enige kruidenierszaak in Ulestraten de oplossing.

Overige medicijnen
Kruidenierszaak De Spar verkoopt sinds kort medicijnen. Het gaat om medicijnen die niet zijn voorgeschreven door een huisarts. Dit als extra service zodat de bewoners van Ulestraten hiervoor gewoon in hun eigen kern terecht kunnen. Drie medewerkers van de winkel hebben hiervoor hun diploma moeten halen en mogen zich nu drogist noemen. Zij mogen nu, buiten de AV-medicijnen (algemeen verkoopbaar), ook de UAD-medicijnen (uitsluitend apotheek en drogist) verkopen.

Meer klanten
De Spar hoopt door het bieden van deze dienst ook meer klanten te trekken naar de winkel.

Lees vorig bericht

Meer Actueel 25-08-2019 gemist: Afhaalpunt Post NL in gevaar, Kruidenier springt in gat apotheek & late hittegolf

Lees volgend bericht

Stormbaan, skelterraces en de sterkste man: volgende week het Rothems Zomerfestival