75-jaar bevrijding: Joop Geijsen en zijn dagboek

Deze maand is het precies 75 jaar geleden dat Meerssen bevrijd werd van de Duitsers. In het kader daarvan heeft Meer Vandaag de programmering helemaal aangepast naar 75-jaar bevrijding. Het dagboek van Joop Geijsen is een rode draad die door deze programmering loopt. Iedere week verschijnen er stukjes tekst (geschreven door Joop Geijsen zelf in zijn dagboek) van de levensloop van Geijsen tijdens de oorlog jaren.

De teksten zijn ingesproken door Wilma Wijns

Geijsen is in Meerssen bekend geworden als de man die met een aantal Meerssense vrienden een onderduik adres vond in de Leraarsgroeve (grot). De Meerssense kunstenaar en geschiedschrijver is in 2010 overleden.

Lees vorig bericht

Sint-Agnes Plein Bunde moet er aantrekkelijker gaan uitzien

Lees volgend bericht

Gemeenschapshuizen moeten dubbel zoveel huur betalen