Stella Maris biedt oplossing voor tekort aan boeken

Het Stella Maris College heeft een oplossing voor het te kort van de lesboeken.  Leerlingen die voor bepaalde vakken nog altijd geen boeken hebben, kunnen nu kopieën krijgen van de betreffende lesstof. De docenten hebben de opdracht gekregen dat zij moeten zorgen voor kopieën van de lesstof zolang de lesboeken er nog niet zijn. Het is aan de leerlingen die het boek nog niet hebben, om dit zelf te melden bij de docent. Op deze manier kunnen alle leerlingen gewoon hun huiswerk maken.

Huiswerk maken vanaf een mobieltje
Leerlingen die van een bepaald vak geen boek hadden, moesten op creatieve wijze huiswerk maken: een foto maken van de betreffende lesstof met een mobieltje. Zo luidde tot vorige week het advies van enkele vakleerkrachten. Dit resulteerde in het nalopen van medeleerlingen die wel het boek hebben met de vraag voor foto’s via WhatsApp. Ouders vonden dit geen ideale situatie en maakten dit kenbaar o.a. bij de omroep.

Overgaauw zocht oplossing
Locatie directeur Overgaauw erkende het probleem, zo gaf hij aan in een reactie. “Er zijn inderdaad problemen bij onze havo-3. Voor de overige leerlingen blijft het bij incidenten die op alle scholen elk jaar wel voorkomen. Onze docenten zijn vindingrijk en het maken van foto’s van leerstof is, met name bij trainingen,  niet ongebruikelijk. Maar als ouders bij u kenbaar maken dat zij hier niet tevreden over zijn dan zijn er andere oplossingen denkbaar.”

De oplossing heeft de school nu gevonden.

Lees vorig bericht

Meer Bekeken: oorlog en bevrijding herinnerd

Lees volgend bericht

Joop Geijsen: van Meerssen tot aan zijn onderduik adres