Milieudefensie vreest komst 5G-netwerk

De Meerssense afdeling van Milieudefensie heeft grote zorgen over de eventuele komst van het nieuwe mobiele netwerk 5G waarmee Vodafone in Maastricht al aan het testen is. Uit onderzoeken zou zijn gebleken dat de straling van invloed kan zijn op de gezondheid.

Vragen
In een brief aan de gemeenteraad en het college van Meerssen heeft Milieudefensie Meerssen aandacht gevraagd voor deze zaken. Met name is uitleg gewenst over wat het beleid van de gemeente is met betrekking tot de uitrol van 5G en hoe daarbij rekening wordt gehouden met de wetenschappelijke inzichten rondom de gezondheidsrisico’s bij de introductie van 5G. In een reactie aan de redactie laat de gemeente weten dat zij nog niet is benaderd voor het opzetten van een 5G netwerk in Meerssen. Daarbij geeft de gemeente gelijktijdig aan dat de beoordeling van eventuele gezondheidsrisico’s een zaak is voor de landelijke overheid.

Onderzoeken
Onderzoek naar gevolgen van straling zijn op zijn minst controversieel te noemen. Er zijn wetenschappers, waaronder medici, die vrezen voor een enorme toename van onvrijwillige blootstelling aan elektromagnetische straling. Andere onderzoeken laten geen duidelijk verband zien tussen deze straling en de risico’s voor mens en dier.

Lees vorig bericht

Yves Koumans schutterskoning St. Barbara

Lees volgend bericht

Uitgelicht special: de joodse familie Zeligman