Ondernemersvereniging onvoldoende betrokken bij nieuwe plannen leegstand

Foto: archief meer vandaag

Tijdens de raadinformatieavond van woensdagavond is opnieuw gebleken dat de Ondernemersvereniging Sfeervol Meerssen (OVSM) nog steeds onvoldoende betrokken wordt bij plannen om winkelleegstand in het centrum terug te dringen.

Meer gebaat bij goede verstandhouding met gemeente
Ook bij de nieuwe plannen om nieuwe ondernemers naar Meerssen te lokken, door een bedrag van 2.500 euro per nieuwe ondernemer beschikbaar te stellen, is de OVSM wederom niet betrokken. Zij stellen dat nieuwe ondernemers meer gebaat zouden zijn bij een goede verstandhouding met de gemeente.

Meer luisteren naar ondernemers
Zij vinden ook dat de beschikbare geldmiddelen beter ingezet kunnen worden dan nu het geval is. De gemeente zou meer naar de ondernemers moeten gaan luisteren.  Zij vinden bijvoorbeeld dat er een centrummanager meer soelaas zou bieden in de winkelleegstand.

Belangenverstrengeling
Tijdens de bijeenkomst vroeg oppositiepartij FOCUS zich af waarom dat wethouder Volders ooit de portefeuille economie toebedeeld had gekregen, aangezien hij zelf een aantal winkelpanden in het centrum bezit. Belangenverstrengeling zou met dit nieuwe voorstel op de loer kunnen liggen. Volders gaf echter aan dat als er een nieuwe ondernemer een van zijn panden zou willen huren, hij dan de 2.500 euro uit eigen zak zou betalen.

Lees vorig bericht

BundeBeweegt organiseert Silent Disco

Lees volgend bericht

Uitgelicht gemist: bezuinigingen op accommodaties