Grote belangstelling bij raadadviesvergadering

De raadinformatieavond van donderdag 12 september, de tweede in een week, stond vooral in het teken van het voorstel van wethouder Gulikers inzake de voorgenomen bezuinigingen op de accommodaties en verenigingen in onze gemeente.

Zaal te klein
De kantine van het gemeentehuis was te klein om alle toehoorders te bergen. Een groot aantal moest daarom noodgedwongen buiten blijven staan. Degene die wel een plek konden bemachtigen waren tijdens de bijeenkomst nogal luidruchtig, De voorzitter maande de aanwezigen dan ook enkele malen tot kalmte.

Vier Sprekers
Er hadden zich vier sprekers gemeld van verschillende verenigingen die het niet eens waren met het voorgenomen voorstel en daarom gebruik hadden gemaakt van het spreekrecht. Harley Davidson club BIG, Karateclub Do Pora, RVU en RKUVC. Na afloop hadden de (burger)raadsleden niet alleen veel vragen aan de sprekers, maar ook aan verantwoordelijk wethouder Gulikers.

Raadsvergadering 26 september
De wethouder werd dan ook huiswaarts gestuurd met een waslijst aan nieuwe vragen. Donderdag 26 september zal opnieuw over het voorstel gedebatteerd worden om vervolgens te kunnen stemmen.

Lees vorig bericht

Robert Smeets: ”Bij ons was het voetbal, voetbal & voetbal”

Lees volgend bericht

Actiegroep Sint Catharinastraat gaat over tot protestacties