Bevrijdingsexpositie in Erfgoedhuis geopend

Afgelopen zaterdag is in het Erfgoedhuis aan de markt in Meerssen een bevrijdingsexpositie geopend. Bij deze expositie zijn verschillende bevrijdingsverhalen te zien uit de verschillende kernen van de gemeente. Daarnaast zijn er voorwerpen van het leger en het dagelijks leven tentoongesteld.  Bijzonder is een grammofoon die door de geallieerden gedropt is uit de vliegtuigen en is er bewegend beeld in de vorm van een documentaire gemaakt door Meer Vandaag. Ook zijn er schilderijen te zien van de Syrische kunstenaar Ahmed Kleige oorlogsvluchteling uit Aleppo. De expositie is tot en met zondag 29 september te bezoeken.

Expositie oorlog en bevrijding Erfgoedhuis

Lees vorig bericht

Bezoekers onder de indruk van “In het zicht van de vrijheid”

Lees volgend bericht

Herdenking en Liberty tour in Geulle