Bezoekers onder de indruk van “In het zicht van de vrijheid”

Jos Frusch, directeur van het Openluchttheater Valkenburg, heeft een muzikaal drama geschreven met de titel ‘In het zicht van de vrijheid’ dat op enkele plaatsen in Zuid-Limburg wordt opgevoerd. Vrijdag 13 september was het de beurt aan Meerssen. De voorstelling was te zien bij Kasteel Vliek. De voorstelling was helemaal uitverkocht. De bezoekers waren onder de indruk.

Verhaal
Vlak voor de bevrijding werden twee Zuid-Limburgse verzetsstrijders op de Wijngaardsberg nabij Ulestraten opgepakt door Duitse soldaten. Ze werden naar Valkenburg gebracht, waar ze na een schijnproces ter dood werden veroordeeld en vervolgens doodgeschoten op de Cauberg. Nog steeds herinnert een gedenkteken op de executieplek aan hun tragische dood.  

Woensdag 18 en donderdag 19 september is de voorstelling ” In het zicht van de vrijheid” vanuit Valkenburg te zien op Meer Vandaag. Zie hier de programmering.

Lees vorig bericht

Bijeenkomst “vitaal ouder worden” in de Stip

Lees volgend bericht

Bevrijdingsexpositie in Erfgoedhuis geopend