Expositie Isaac Celnikier in de Synagoge

Met de opening van een schilderijenexpositie van de Pools-Joodse kunstenaar Isaac Celnikier zijn afgelopen zondag de festiviteiten 75 jaar bevrijding in de Synagoge in Meerssen gestart.

Isaac Selnikie
Isaac Celnikier is een voormalige pupil van het weeshuis van Janusz Korczak, een beroemde pedagoog, arts en kinderboekenschrijver. Celnikier overleefde de Holocaust en is na de oorlog wereldwijd een beroemd kunstenaar geworden. Hij heeft veel werk gemaakt waarin de Holocaust en ook Janusz Korczak een grote rol spelen. De tentoonstelling is te bezoeken van 19 t/m 22 september en 26 t/m 29 september van 12.00-18.00 uur.

Twee lezingen
In het kader van 75 jaar bevrijding worden er ook nog twee lezingen gehouden. Op zondag 29 september, 15.00 uur: lezing over holocaust, “Joodse kinderen in WOII” en op zondag 6 oktober, 15.00 uur: lezing over het thema “Oorlog vanuit kinderperspectief”.

Opening expositie Isaac Celnikier Synagoge

Lees vorig bericht

Bekijk het eerste bevrijdingsjournaal terug

Lees volgend bericht

Bestelbus gestolen in Meerssen