Raad on Tour bezoekt kern Meerssen

De gemeenteraad van Meerssen bezoekt donderdag 19 september in het kader van de ‘Raad on Tour’ de kern Meerssen. Enkele maanden geleden werd binnen de raad afgesproken om iedere maand een werkbezoek te brengen aan een van de kernen in onze gemeente. Gestart werd op 10 mei in de kern Bunde. Deze week is het de beurt aan de kern Meerssen. Begin 2020 zullen de andere kernen, Geulle, Rothem en Ulestraten bezocht worden.

Volle agenda
Het belooft een volle agenda te worden. Gestart wordt op de weekmarkt. Het marktpromotieteam zal hier een toelichting geven op hun werkzaamheden. Vervolgens wandelen de raadsleden naar het gebied  Gansbeek / Beukeböschke. Hier zal een beleidsambtenaar de plannen voor dit gebied uiteenzetten.

Presentatie plannen Eiland in de Geul
Daarna zal het gezelschap een bezoek brengen aan het Stella Maris College en het Eiland in de Geul. Hier zullen verschillende ondernemers zich presenteren en de plannen uiteenzetten om het gebied energieneutraal, gezond (sport) en veilig te maken.

Afsluiting Bilbliotheek
De wandeling wordt om 17.35 uur afgesloten in de bibliotheek. Hier zijn een aantal organisaties uitgenodigd, zoals het buurtnetwerk, GOM Meerssen, De Ketel en stichting De Ruggesteun. Zij zullen zich hier presenteren aan de aanwezige raadsleden.

Lees vorig bericht

75 jaar na de bevrijding dansen op de markt

Lees volgend bericht

Boek Donkere dagen gepresenteerd in Ulestraten