Regiegemeente of toch een fusie?

Tijdens een openbare technische bijeenkomst van de gemeenteraad op 17 september heeft de fractievoorzitter van BRUG-M, Gerrit v.d. Bijl aangetoond dat de kosten van een regiegemeente met Maastricht ten opzichte van een fusie/herindeling naar verwachting zullen oplopen tot 5 miljoen euro per jaar.

Lokaal DNA en FOCUS al lange tijd sceptisch
De oppositiepartijen FOCUS en Lokaal DNA zijn al lang sceptisch over de plannen en hebben reeds verschillende malen in raadsvergaderingen aangedrongen om het onderzoek uit te breiden en ook andere opties te gaan onderzoeken zoals samenwerking met buurgemeente Beek of Valkenburg.

BRUG-M twijfelt nu ook
Nu blijkt dat ook BRUG-M zijn twijfels heeft. Ze vragen zich af of het wel gerechtvaardigd is dat de zelfstandigheid van Meerssen ons jaarlijks 5 miljoen mag gaan kosten. Mensen die geïnteresseerd zijn in een financiële toelichting van BRUG-M en willen mee discussiëren zijn welkom op 24 september om 20.15 uur in gemeenschapshuis de Koel in Rothem.

Nieuwe motie in de maak
In de raadsvergadering van 3 oktober zal de raad gevraagd worden in te stemmen met de voorgenomen plannen. FOCUS zal hier wederom een motie indienen om het College te dwingen ook andere opties te gaan onderzoeken. Ze vragen zich echter af of BRUG-M nu wel de motie zal steunen.

Lees vorig bericht

Ulestraten herdacht en vierde de bevrijding

Lees volgend bericht

Ochtendwandeling door de Voerstreek