Ulestraten herdacht en vierde de bevrijding

Op dinsdag 17 september heeft de gemeenschap van Ulestraten bij het oorlogsmonument aan de Catharinastraat de bevrijding herdacht en gevierd. Vooraf aan de herdenking was er een eucharistieviering in de kerk. Vanaf hier vertrok de koninklijke fanfare Concordia naar het oorlogsmonument, gevolgd door scouting en de kerkgangers.

Bevrijdingsvuur
Bij het monument las Marjo van Es een eigen gedicht voor, sprak buurtnetwerkvoorzitter Ruud Schoufs over kinderen en vrijheid, herdacht Pierre de Rooy de omgekomen inwoners en bevrijders van Ulestraten en omgeving, lazen basisschoolkinderen gedichten voor, speelde de fanfare passende muziek en was er het ontsteken van het bevrijdingsvuur en een bloemenhulde. Ook hier was de belangstelling groot.

Herdenking 75 jaar bevrijding Ulestraten

Lees vorig bericht

Boek Donkere dagen gepresenteerd in Ulestraten

Lees volgend bericht

Regiegemeente of toch een fusie?