Proefsessie stoelyoga Bunde Beweegt

Op maandag 30 september geeft Hakima Potkamp een proefsessie Stoelyoga in Ut Zaelke van BundeNuSamen aan het monseigneur Theunissenplantsoen in Bunde. De proefsessie is van 13.15 tot 14.00 uur.

Laagdrempelig
Stoelyoga is een laagdrempelige vorm van yoga waarbij zittende op en staande achter een stoel oefeningen worden gedaan. Eigenlijk is stoelyoga voor iedereen geschikt. De oefeningen kunnen aan ieder zijn niveau worden aangepast door ze makkelijker te maken en langzamer uit te voeren. Stoelyoga is bijzonder geschikt voor mensen die niet lang kunnen staan, last van hun evenwicht hebben en/of het lastig vinden om oefeningen op een mat te doen.

Mogelijkheden ondanks beperkingen
Samen met Hakima kijken deelnemers, ondanks eventuele beperkingen, naar hun eigen mogelijkheden. De oefeningen zijn rustig, niet te lang en niet te zwaar. Bij staande oefeningen wordt de stoel gebruikt als steun om de oefening/houding te vergemakkelijken. In de lessen is er ook aandacht voor ademhalingsoefeningen, lichaamshouding en ontspanningsoefeningen.

Meer informatie
Op de website van bundebeweeg.blogspot.com staat een filmpje om een idee te kregen wat Stoelyoga is. Er zijn geen kosten verbonden aan deze proefsessie. Je moet je wel even aanmelden door een mail te sturen naar hanneke.philipsen@planet.nl of bellen op nummer 06-29026328.

Lees vorig bericht

Bevrijdingsjournaal: Postuum geëerd, Liberty Tour & Donkere dagen

Lees volgend bericht

Het was even 75 jaar geleden