Gesneuvelden Rothem herdacht bij kruisbeeld

Rothem was al bevrijd maar Meerssen nog niet. Vanuit Meerssen schoten de Duitsers granaten richting de geallieerden in Rothem. Bij deze beschietingen zijn in de omgeving van Kruisdonk 12 burgerslachtoffers gevallen. Nu 75 jaar geleden is er dinsdagochtend een herdenking bij het kruis gehouden. Veteranen die het kruis geadopteerd hebben namen het initiatief tot deze herdenking. Wethouder Gulikers sprak zijn waardering uit aan het adres van de veteranen en de heer Pluymaekers die ervoor zorgden dat het kruis gerestaureerd en met een nieuwe plaquette, met namen van de gesneuvelden, opnieuw geplaatst is.

Gesneuvelden herdacht bij kruis in Rothem

Lees vorig bericht

Goed seizoen en stijging ledenaantal zwembad Geulle

Lees volgend bericht

Dinerconcert harmonie St. Caecilia in Maaslandcentrum