VV Bunde uit zorgen over nieuw beleid

Voetbalvereniging VV Bunde maakt zich zorgen over de gevolgen voor de club als het voorstel voor de bezuinigingen binnen het nieuwe accommodatiebeleid a.s. donderdag bij de raadsvergadering wordt aangenomen. De club moet de komende jaren een aantal grote investeringen doen en met dit beleid gaan ze dat niet redden.

Brief college
Middels een brief aan het college hoopt VV Bunde dat de raad hun zorgen meeneemt in de besluitvorming. Een van die zorgen betreft het clubgebouw. Dit gebouw vertoont vele gebreken, is niet duurzaam te maken en herbergt risico’s op gebied van gezondheid (legionella). Wethouders Gulikers en Volders hebben het complex bezocht en aangegeven dat het niet meer voldoet. Er zou volgens de brief door wethouder Gulikers zijn gesproken over een bedrag van rond de 450.000 euro. Volgens de club, naar aanleiding van eigen onderzoek, zou het bedrag voor eventuele nieuwbouw moeten liggen tussen de 750.000 en 900.000 euro. Door de eventuele nieuwe plannen van het nieuwe accommodatiebeleid, is het volgens de club zelfs niet mogelijk om het huidige complex middels renovatie toekomstbestendig te maken.

Groeiend ledenaantal
Een andere reden die voor de club meespeelt is het groeiende ledenaantal. Door deze groei zijn er problemen met de bezettingsgraad van de velden en de kleedkamers. En er wordt verwacht dat deze groei de komende jaren nog doorzet. Ter vergelijking: in 1980 waren er 4 velden ter beschikking met 14 elftallen. Momenteel zijn dit 2 velden met 22 teams. Een verdere groei is volgens de club op deze manier dan ook niet mogelijk.

Raadsvergadering
Tijdens de raadsvergadering zal blijken of het voorstel voor het nieuwe accommodatiebeleid wordt aangenomen door de raad.

Lees vorig bericht

Mergelsponningen ramen Basiliek worden hersteld

Lees volgend bericht

Haverzekskes uit Bunde bestaan 5×11 jaar